top of page

Gotland Runt Offshore 2023.

Världens största årliga havskappsegling Gotland Runt startar inne i Stockholm på Stockholms ström för att sedan segla ut genom skärgården och runda Gotland och gå i mål i Sandhamn. Banan är cirka 350 sjömil, rekordet på sträckan är 27 timmar 4 minuter och 9 sekunder. Men för de flesta tar seglingen närmare 3 dygn.

Tjänster

Kampanjkoncept
Social media
Printannons
DOOH
Digitalt

Kund

Royal Swedish Yacht Club (KSSS)

År

2023

se_play_play-billboard_c_-_(2023-08-08).png

I tusentals år har människan försökt tämja havet. Att vinna handlade om att transportera 
sig effektivt. Att få mat på bordet. Och inte minst att komma levande därifrån. Men med tiden ändrades förutsättningarna. Båtarna blev bättre och nu såg människan 
sin chans att rida vågorna och leka med vinden för nöjesskull. Havet var inte längre ett nödvändigt ont. Nu skapades en relation byggd på glädje och ömsesidig respekt. 
Men det skulle inte vara för evigt. Människans utveckling bar även med sig ett lidande för havet. Förorenat, övergött, överfiskat.

Relationen var återigen ojämn, men havet var nu den som enbart försökte överleva. Nu talar 
vi inte längre i dåtid. Nu är nutid. Men nu är inte framtid. Tillsammans kan vi återigen göra relationen med havet till något underbart. Gotland Runt är så mycket mer än en tävling. 
Det är en hyllning till havet. En tuff utmaning bland vågor och vind. Och en folkfest på land. Häng med till Wasahamnen på Djurgården när vi kastar loss för alla äventyrslystna. För alla 
nyfikna barn och vuxna. För att vi äntligen kan umgås igen. För klimatet, framtiden och för 
alla havens skull.

bottom of page